tisdag 9 februari 2016

Egengjord mandelmassa till semlorna?



Idag är det fettisdagen, dagen då det är fritt fram att äta semlor! Då passar jag på att tipsa om ett busenkelt recept på mandelmassa som smakar så mycket godare än köpes och som dessutom inte innehåller något annat än mandel, socker och vatten. Det kommer som vanligt ifrån Söta saker och så här enkelt gör man den:

* 1dl socker
* 1,5 dl sötmandel
* lite vatten

Skålla mandeln och ta bort skalet. Mal mandeln i en mandelkvarn och blanda med sockret och lite vatten. Man får ta lite vatten i taget och känna sig för till en bra konsistens. Lägg klumpen på en bit plastfolie och forma med hjälp av plastfolien en rulle som man förvarar i kylskåpet. Klart!





Har man ingen mandelkvarn går det också bra att göra den i en mixer eller med en stavmixer. Då kan man mixa ihop med sockret direkt. Första gången jag gjorde det hade jag ingen kvarn och gjorde den med en stavmixer, då blev mandelmassan lite mera crunchy, men det är inte helt fel det heller!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar