Här kommer glöggreceptet.
2 flaskor rödvin, t.ex Vino Tinto
4½ dl vatten
4 dl socker
1 stång kanel
12 st. kryddnejlikor
30 kardemummakärnor
6 bittermandlar
1 st. pommeransskal (torkat)
eventuellt ½ till 1 glas konjak
Socker, vatten och kryddor får koka upp i en kastrull, varefter vint hälles i. Blandningen får nu ej komma i kokning, utan när sjudningsstadiet uppnåtts drages kastrullen från spisen och får dra i en halv timma med kryddorna i.Locket ska hela tiden ligga på.Blandningen silas hälls på flaskor och korkas.Om man önskar starkare glögg tillsättes konjak.
Detta glöggrecept kommer från min morfar Johan Jeppsson Stålagården Mörrum. Han föddes 1881 och han gjorde denna glögg varje jul precis som senare min mamma Anna (Emmas mormor)
Hälsningar Ingrid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar