måndag 31 augusti 2015

Mycket annorlunda och kul lista!

Marie, från Maries strålande jul har gjort den här listan. Det var annorlunda och kluriga frågor som var roliga att svara på! Här kommer mina svar:
Du vaknar på julafton och inser att ”hjälp det är julafton idag, jag har inte köpt, pyntat eller fixat någonting”. Detta är en ”mardröm” som både jag och andra julbloggare har haft, det skulle ju nog inte hända någon av oss på riktigt men låt oss låtsas att det gör det. Vad gör du, hur fixar du dagen?Jag har faktiskt aldrig haft den här drömmen (och tur är väl det, puh!) Men om det skulle hända, då tror jag att vi satsar på en väldigt enkel jul. Ett par adventsstakar och stjärnor måste komma upp för att man ska få det där riktiga jul-ljuset i vardagsrummet och så köper vi lite färdiga köttbullar, lax, sill, pepparkakor och färdigkokt skinka. Vi slänger ihop en sats Rocky Road på förmiddagen och sen slår vi in några julklappar till barnen (vi har alltid ett presentförråd ute i förrådet, så vi tar några saker därifrån...) Sedan firar vi eftermiddagen och kvällen ganska precis som vi brukar, bara lite enklare :)
Gillar du andra högtider lika mycket som julen?Absolut! Jag gillar ju att pynta och fixa hemma, så alla högtider är välkomna här! Men skulle jag vara tvungen att välja en, så skulle jag välja julen, alla gånger!
Om du skulle ordna en temadag för julälskare hemma hos dig vad skulle du göra? Oj, vilken härlig tanke! Tänk att dela en dag tillsammans med andra som är lika jultokiga som jag :) Då skulle vi pyssla tillsammans, kanske göra julkort eftersom scrapbooking är min andra hobby :) Vi fikar så klart på julkakor och julgodis som jag gjort innan och så gör vi en utflykt till Åre chokladfabrik och smakar på alla deras julpraliner!
Ifall du fick tillgång till en tidsmaskin, vilket av dina julminnen skulle du vilja åka tillbaka till och uppleva igen? Det får nog bli nån jul när jag var yngre och vi firade med mina kusiner. Fast det är svårt att välja en eftersom att alla var väldigt lika varandra och lika härliga varje år! :)
Föredrar du köpta eller hembakade pepparkakor? Jag gillar helt klart hembakade pepparkakor, bakade enligt det gamla släktreceptet bäst! Men dottern brukar baka dem tillsammans med mormor några dagar innan jul bara, så innan dess är det köpekakor som gäller. Eller mjuk pepparkaka som jag gillar bättre än köpepepparkakor... Här är receptet för den som vill prova!Vilka är dina tre favoritjulkakor? Lussekatter, hembakade pepparkakor och mjuk saffranskaka
Vilka är dina tre favoritjulgodissorter? Rocky Road, vit chokladfudge och hemgjorda Mozartkulor
Vilken är enligt dig den godaste glöggen? Min hemgjorda glögg gjord enligt det gamla släktreceptet (här hittar du det om du vill prova. Jätteenkelt och gott recept! Jag kör på Husets vin som kommer på tetra, eftersom Vino Tinto inte finns längre...)
Om du var vädergud och fick bestämma vädret en dag/år. Vilket är viktigast, snö till jul eller att det inte regnar på midsommar? Det är helt klart viktigast med snö på jul!! Fast eftersom jag bor i fjällen så är det ju oftast så :)
Pyntar du med eller utan tomtar till jul? Jag har absolut tomtar! Men inte så många, jag har ett urval av Jenny Nyströms tomtar och Rien Poortvliets tomtar, men inte så många andra...6 kommentarer:

 1. Roligt att läsa dina svar, underbara tomtar på sista bilden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag gillar dem jättemycket :)

   Radera
 2. Jag skulle gärna vara med på din jultemadag - låter jättetrevligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du tycker det! Du är välkommen :)

   Radera
 3. Åh jag älskar verkligen mjuk pepparkaka! Nästan mer än vanliga pepparkakor? Vågar knappt säga det... Fin jullista, dock! Alltid kul med lite nya frågor. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, o jag gillar mjuk saffranskaka mer än lussekatter, nästan lika förbjudet ;)

   Radera