onsdag 13 januari 2016

Summering av julen 2015 och tack för i år!

Tjugondedag Knut idag, passande tid för reflektion över den gångna julen. På det hela taget var det en riktigt bra jul! Även fast jag börjar tidigt med pynt och planering inför jul, så hade jag i år lite svårt att fatta att julen verkligen var här den 24:e. Jag tror att det hade att göra med att jag jobbade fram t o m den 22:e och inte riktigt hann komma in i julledigheten innan julafton. Men julmyset tog vi igen under resten av jullovet, så jag är nöjd ändå!

Vi hade lagom mycket mat och godis och jag hann göra det mesta av det jag planerat. En del godis gjorde vi i mellandagarna, men det går ju lika bra! Det enda jag hade tänkt göra, men inte hann, var att göra någon chokladpralin. Vi hade fullt tillräckligt med godis som det var, så det var egentligen bara för att jag var sugen på att testa någon ny sort. Men praliner kan man ju göra när som på året, eller hur? :)I år lyckades vi också jättebra med paketfördelningen till barnen, så att vi inte behövde öppna paket i tre dagar. De öppnade två paket var från julstrumporna på morgonen och sen tog vi resten av paketen efter middagen och det var alldeles lagom många!
De nya inslagen här hemma den här julen var vår nya gran, julstrumporna med våra namn broderade på (som blev bra till slut, efter många om och men!) och jultåget. Jag har länge drömt om ett tåg som går runt granen på klassiskt Disney-vis, men Disneys egna tåg var alltför dyrt för min plånbok. Så då blev jag så glad när Bittes jul tipsade om det här från Jula.

De tre blev en himla mysig hörna tillsammans med matsalsbordet som jag är mycket nöjd med!
Vi hann umgås mycket tillsammans i familjen så som man vill runt jul, även om slutet inte riktigt blev som planerat med snöstorm och avsliten hälsena...

Men sammanfattningsvis en riktigt bra jul! Jag vill tacka alla som följt med på min uppladdning inför den här julen och jag hoppas vi ses nästa år igen! Och tack för alla kommentarer, det värmer alltid lika mycket!

Den här bloggen kommer att leva resten av året också, även om det inte blir så många inlägg under årets första halva. Jag har förresten skaffat mig en facebooksida också, Jul i fjällen, välkomna att kika in!

4 kommentarer:

  1. Vilka mysiga julbilder, får mig redan att börja längta till nästa jul ;)
    Tack för den här säsongen och krya på dig med hälsenan!

    SvaraRadera
  2. Tack för den här säsongen! Alltid lika trevligt att följa julförberedelserna. Ses på Facebook :-) /Linda

    SvaraRadera