söndag 17 juli 2016

Mina juliga köp på Disney World och i USA

Nu kommer äntligen inlägget som jag lovade er förra veckan! Som jag berättade  köpte jag en hel del julsaker i den stora Disney-julbutiken utanför Disney World i Orlando. De här julkulorna fick följa med hem:
I vanliga fall är jag ganska strikt med att det ska vara rött och silver i granen, men nu var jag ju bara tvungen att göra några undantag ;)

Några figurhängen följa med hem också. Dottern och sonen fick en varsin som får hänga i "stora" granen nere i vardagsrummet. Dottern valde Tingeling (som så klart är en pingla...) och sonen fick Musse...


Jag blev helt förälskad i en ljusstake som fanns på Disney World som såg ut som ljusstaken i Skönheten och Odjuret och som drevs med ledljus. Tänkte att den kunde varit så fin som myslampa i dotterns rum, men den var alldeles för dyr för det ändamålet. Så när jag sedan hittade den som julkula med batteri-ledljus, var jag ju bara tvungen att köpa den!Och till sist, hur söta är inte de här?! De har små bjällror nertill...
Jag köpte också en kula inne på Disney World. I en butik satt de och blåste glas och där köpte jag den här som också har ledljus i sig. Tyvärr ändrar ljuset färg långsamt hela tiden och jag är lite allergisk mot sådant som blinkar... Hade önskat att man kunde stanna färgen på tex blått eller rött, men det kan man inte. Tror nog jag kommer att hänga den i granen som den är, utan att ha lampan tänd...
Så klart gjorde jag ett par andra jul-fynd till på resan. Ett par röda glittriga ballerinaskor till dottern för nästan inga pengar alls, ett par "presentsnörerosett-örhängen",


och en ljusslinga som jag köpte på 4th of July (men röda, vita och blå lampor så klart) men som jag tänkte passar även till jul :) Tyvärr blinkar den också så vi får se om den får vara tänd ;) Kunde inte låta bli eftersom lamporna hade den typiska formen som i alla amerikanska julfilmer.Hm, var det allt? Nja, några saker till kan man nog räkna in som juliga med lite fantasi. En likadan blus som den här fast röd och ett trepack spännen till dottern där det var en röd rosett, som hon har på sig här på bilden (till jul), en silvrig (till nyår) och en blå. De var ju tänkta till 4th of July så klart, men funkar sedan också!


10 kommentarer:

 1. Åh vad mycket fint och roligt! Presentsnöres örhängen var ju bara fööör fina!! Mina favoriter bland kulorna var de med svarta musseöron och tomtekropp. Lumière är också en favorit! och sonens mussekula!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag gillar ju så klart alltihop eftersom jag köpt det ;) men de absoluta favoriterna är nog Piff o Puff o Lumière (hade glömt att han hette så...)

   Radera
 2. Åh så mycket fint du hittade! Förstår att resan var en upplevelse!

  SvaraRadera
 3. Fine ting :D og det må ha vært en flott reise.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det var det verkligen :)

   Radera
 4. Vilka fina julsaker du köpte med dig hem =D
  Var i samma butik julen 2013 och hade gärna shoppat med mig stora delar av sortimentet.
  Vågade inte riktigt då dom flesta av kulorna var gjorda i tunt glas och vi skulle resa vidare till New York innan vi for hem till Sverige igen.

  Gör dom fortfarande kulorna i glas?
  Är ju så rädd att dom ska gå sönder under transporten.

  Hoppas kunna åka tillbaka någon gång =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tänkte jag oxå när vi var på Hawaii för några år sedan. Och jag har ångrat mig sedan dess! Så denna gången sa jag redan från början att jag skulle handla i vilket fall :) Men de slog in dem jätteväl i både silkespapper o en typ av wellpapp som var superbra. Sedan hade jag alltihop i en rullväska som vi hade som handbagage, hade nog inte vågat checka in det... Och ja, alltihop är av glas! :)

   Radera