måndag 10 oktober 2016

Elf on the shelf

Alltså, jag är lite sugen på att skaffa en Elf on the shelf. Men undrar om man orkar hålla ut hela december och om man kommer ihåg att flytta på den varje natt..? Men det är helt klart en kul grej!

Nu kanske någon undrar vad jag pratar om egentligen?! Det är en tradition som kommer från USA, var annars, som går ut på att man har en egen liten Elf i huset som ska spana så att barnen sköter sig. Han åker varje natt till Nordpoolen för att avlägga rapport och det är därför man hittar honom på nya platser varje dag. 

Jag vet inte om jag gillar hela "naugthy or nice"-köret, men tänker att det kan vara roligt ändå med en egen liten Nisse i hemmet. Man kan ju säga att han är tomtens hjälpreda som ser till så att alla julförberedelserna går som de ska. Eller nåt... Det blir som en kul grej att se vart han sitter varje dag. Man får med en bok med en saga på rim (på engelska) som handlar om Nissen och hans uppdrag, men det är ju valfritt att läsa den om man vill...
2 kommentarer:

  1. Åh, jag blev lite sugen... men då skulle jag nog ha haft den sen barnen var små, de är nog för stora nu. Kul grej!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, mina är 6 o 3 så jag tror det blir perfekt! Kunde ju så klart inte låta bli att beställa en o idag kom den, iih :)

      Radera