tisdag 30 september 2014

Jul i nya köket!

I somras renoverade vi köket. Det blev så fint! Och självklart har jag planerat för julen i köket! Julkokböckerna har fått sin alldeles egna hylla (nåja, de fick samsas med ett par andra som inte fick plats med de övriga...) Så nu i år kanske jag t.o.m kan baka något ur någon av dem, förut låg alla kokböcker huller om buller i en sekretär så man hade inte koll på nåt ;)Innan hade vi en rund lampkrona över köksbordet där jag brukade ha en lummer-slinga i runt jul. Nu har vi tagit bort denna fina lampa som blev lite för stor när vi köpte ett mindre köksbord. (Här ser ni också lite av hur köket såg ut innan. Mycket gult var det, gula väggar, furuluckor och ekbord...)Så nu funderar jag på att ha lummer-slingan på krönet av mitt nya vitrinskåp, vad tror ni om det? Och så några söta hängen på några av knopparna, har några fina filthjärtan t.ex...Vårt gamla kök var verkligen slitet, med dörrar som trillade isär och trasig bänkskiva. Så jag är sjukt peppad på att baka och göra julgodis i vårt nya kök! Har alltid tyckt om att baka, men det är ju ännu härligare känsla när man har fint runt om sig :)
Ps. Vi ska köpa nya, svarta stolar med grå sits. Men det får vänta tills vi har lite mer pengar efter sommarens föräldraledigeheter ;)

7 kommentarer:

 1. Vilket kök. Förstår att du blir sugen på att baka. Vårt kök är också slitet och fult. Men den får duga ett tag till.

  SvaraRadera
 2. Underbart kök, till och med jag blir sugen på att baka bara av att se bilderna :)

  SvaraRadera
 3. Vilket underbart kök! Och vitrinskåpet blir nog riktigt fint med juldekorationerna:)

  SvaraRadera
 4. Så fint kök! Och jag håller med Annie, det blir nog super med juldekorationer på vitrinskåpet :)

  SvaraRadera
 5. Tack, allihop!! Ja, vi är supernöjda :) Jag var tvungen att kolla om slingan var i rätt längd, ni kan se resultatet i nästa inlägg :)

  SvaraRadera
 6. Jättefint kök! Så roligt att se och höra hur andra gör!

  SvaraRadera