onsdag 4 december 2013

Jag måste ta mig i kragen!

Det är total kaos bland mina recept! Jag fick den här fina boken vid förra årets adventsfika av några vänner, så fin! Har jag börjat skriva i några recept? Nej! Jag har en plastficka med massa lösa papper som säkert är fem cm tjock och sen en massa recept i telefonen som jag fotat av från olika tidningar o.dyl. Så igår när en kompis frågade efter ett recept på godis som jag hade förra året, höll jag på att leta ihjäl mig och jag har fortfarande inte hittat det! Grr! Jag vet inte hur jag ska göra riktigt, jag vet att tiden inte riktigt finns för att skriva in alla för hand. Ett alternativ är att klistra in alla lösa recept och sen skriva ut fotona från telefonen och klistra in dem också, eller ska man fota av alla lösa recept och bara ha ett digitalt receptbibliotek...?

Hur har ni gjort med era recept, har ni skrivit in alla för hand i en bok eller har ni klippt och klistrat?

7 kommentarer:

 1. Jag tycker det lättaste är att skriva ut recepten och sätta in i pärm. Skriva av eller klistra in är inte metoder som funkar för mig, för mycket jobb. I perioder lägger jag bara in recepten löst i pärmen och så nån gång då och då kommer jag mig för med att håla papperna och sätta in dem enligt registret (olika flikar för t.ex. mat, godis, fika). Fungerar tillfredsställande. Jag har också ett utkast sparat i mailen där jag lagrar länkar till recept och andra tips på saker jag vill prova.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men hur gör du då med recept som du läst i tidningar t.ex. Skriver du av det på datorn då, eller sätter du in tidningssidan som den är i pärmen?

   Radera
 2. Jag fick också en sån bok förra julen av min syster. Jag har bara satt in de recept som jag faktiskt har använt. Och jag klistrar in. Det fungerar för mig. Har en tanke att just denna bok kan få gå vidare en vacker dag till mina barn. Med recept på just de julsmaker som faktiskt fanns i deras barndomsjular. Sen har jag även en pärm dit jag sätter allt nytt som jag "tänker" göra... och när det faktiskt har blivit en tradition får den flytta över i julrecept boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med att bara sätta in recept som man verkligen gillar var en bra idé! Det brukar ju samlas en massa "onödigt" annars... :)

   Radera
 3. Jag är likadan! För tillfället använder jag bloggen som recept-samlare, haha. Smidigt på ett sätt men en bok hade ju varit tusen ggr bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var ju också en idé! Många bud ;)

   Radera
 4. Tack för alla idéer! Har fortfarande inte bestämt mig hur jag ska göra. Men en sak vet jag, jag ska bara spara de recept som jag provat och gillat. Resten kan ju få ligga i den där plastfickan tills jag provat dem :)

  SvaraRadera