onsdag 2 december 2015

Julig smörgåstårta!

Härom dagen såg jag ett recept hos UnderbaraClara på en julig smörgåstårta och idag testade vi den till middag.
Den var riktigt god faktiskt! Och väldigt enkel att göra, vilket alltid är ett plus i den här familjen :) Jag fuskade lite och tog färdigköpt rödbetssallad och gjorde en halvmånestror tårta istället för en rund, så här gjorde jag:

Smörgåstårta
3 halvmånar JubileumskakaRödbetssalladSkinkröraOströraSallad, skinka, lax och äpple till garnering Första lagret: Skinkröra100 gram kokt skinka½ dl creme fraiche2 msk majonäs1 msk sötstark senapSkär skinkan i mindre bitar. Vispa creme fraichen fluffig med en elvip. Blanda sedan försiktigt ner majonäsen, senapen och skinkan i röran. Andra lagret: Rödbetssallad (här tog jag alltså färdigköpt istället en här gången)400 gram hackade rödbetor1 syrligt rött äpple2 dl matyoghurtsalt och pepparLåt rödbetorna rinna av. Skala äpplet och skär i kuber. Blanda med matyoghurt, salt och peppar. Tredje lagret: Färskoströra1/2 dl creme fraiche1/2 dl majonäs50 gram färskostBlanda i en skål till en jämn smet Garnering10 salladsblad200 gr rökt skinka150 gram kallrökt lax2 syrliga svenska äpplen
 Lägg en halvmåne jubileumskaka på ett fat. Bred över skinkröran. Lägg på nästa lager och bred över rödbetssalladen. Lägg på det sista lagret och bred över färskoströran. Lägg sallad ovanpå tårtan och snurra skinkan till små rosor. Lägg dem runtom smörgåstårtan. Skölj och skär ett äpple i skivor och stick ner mellan skinkbitarna. Snurra laxen till rosor och placera i mitten av tårtan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar