måndag 13 oktober 2014

Glykos eller glukossirap...

Jag hade tänkt ladda upp inför julgodisbakningen och köpa glukos som man ska ha i kolor, men så har vi bara glukossirap i affären. Är det någon som vet vad det är för skillnad, om det är någon skillnad? Jag har försökt googla, men blir inte klokare ändå. En del säger att det är samma sak, men Leila använder i ett program glykos för att göra kolor och i nästa program glukossirap för att göra Fransk nougat. Så då tycker ju jag att det rimligen borde vara skillnad på dem, varför använder hon annars de två olika varorna i programmen efter varandra..? Tar tacksamt emot svaret om det är någon som vet! :)6 kommentarer:

 1. Det är nog ingen skillnad på dom egentligen. Har båda hemma och den enda skillnaden jag skulle komma på är att Dan Sukkers glykossirap är lite enklare att använda eftersom det bara är att pressa ur rätt mängd, medans man måste hålla på och kleta med skedar ur Dr. Oetkers glykosburk. Men båda är ju liksom flytande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det alltså samma? Står det samma på innehållsförteckningen? Ja, i så fall verkar det ju smidigare med sirapen som är på flaska... :)

   Radera
 2. Har du kollat med bloggen söta saker? hon vet säkert!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men vad smart! Hon har alltid svarat mig när jag haft frågor förut, så det ska jag göra. Tack för tipset! :)

   Radera
 3. Vad fick du för svar av henne med bloggen? Jag vill också veta om det är någon skillnad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fick svar från Teresia som har bloggen Söta saker och så här skrev hon: Hej! Vad jag förstår är flytande glykos och glykossirap i stort sätt samma sak. Åtminstone verkar de gå att använda på samma sätt, men jag vågar inte svära på att de är helt identiska. Någon annan som vet?
   Så tyvärr inget helt säkert svar. Verkar vara en svår nöt att knäcka ;)

   Radera