lördag 1 november 2014

1:a november och inbjudningarna är ute!

Jag brukar ha som tradition att bjuda in till vårt adventsfika, som vi alltid har den första advent, exakt på dagen en månad innan. Men nu i år glömde jag det den 30:e, men idag har inbjudningarna gått iväg. Tänk att det är mindre än en månad kvar nu!! För jag vet att många räknar ner till julafton, men jag räknar ner till advent! Det är tiden innan jul som är den allra mysigaste med alla förberedelser och pyntande och bakande :) När det väl är julafton kan jag plötsligt drabbas av lite vemod mitt i allt det mysiga, särskilt när det börjar bli kväll, eftersom det snart är över... Knäppt, jag vet! ;)

Förra årets lussebak...

6 kommentarer:

 1. Jag tycker inte alls det är knäppt att känna sig sorgsen när julen är över. Jag brukar känna mig fruktansvärt nere och tom efter juldagarna - det är ju liksom månaderna innan jul som jag lever upp och det är otroligt tomt när den drivkraften och längtan är borta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast jag tycker själv att jag är lite knäpp som inte kan njuta av julafton utan börjar tänka att det snart är över. Men då är jag inte ensam alltså :)

   Radera
 2. Jag kan bara hålla med dig, julafton är nästan lite av ett antiklimax tycker jag... Advent är "the big deal" för mig, det är ju allt myset, förberedelserna och förväntan som är grejen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Men blir ändå lite arg på mig själv att jag inte kan njuta hela julafton åtminstone! Men det känns bra att jag inte är ensam ;)

   Radera
 3. Håller med er andra, det är tiden vid advent och sedan fram till jul som är det mysigaste. Allt pyssel och alla förberedelser. På julafton börjar man känna sig vemodig och ledsen över att det snart är över.... /Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi hi, vi var fler än jag trodde som tycker så alltså ;)

   Radera