lördag 1 november 2014

Svar från Leila angående glykos/glykossirap

Ni som läst min blogg tidigare kommer kanske ihåg att jag förut undrade om det var någon skillnad på glykos och glykossirap. Jag har frågat både Théresia Erneborg som har bloggen Söta saker och Leila och båda svarar att det inte är någon skillnad. Fast de verkar inte helt bombsäkra någon av dem... Men om två så erfarna bakare säger det, så är det nog så :)

Så här sa Theresia:

Hej! Vad jag förstår är flytande glykos och glykossirap i stort sätt samma sak. Åtminstone verkar de gå att använda på samma sätt, men jag vågar inte svära på att de är helt identiska.

Och så här sa Leila:
Halloj, jag tror inte att det är någon skillnad faktiskt. 

Så nu ska det göras kolor här hemma! Har aldrig vågat mig på det förut, men tänkte testa det här receptet som jag fick av en vän:

100 g smör
2 dl grädde
1 dl sirap
3,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kakao
2 msk glykos

Koka i kastrull ca 25 - 30 min. Rör lite. När kolan är 125 grader häll i form med bakplåtspapper. Låt svalna och klipp. Heeelt sjukt gott.
Lycka till!!

Bild lånad från Hemmets Journal

2 kommentarer:

  1. Det är samma sak. Köp inte apotekets bara, den är sinnessjukt dyr!!! Dan Sukker har den billigaste (den finns i alla fall i min ICA-butik) men Dr Oetker är också helt okej pris på...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag har förstått det nu! :) Vad bra, det är Dan Sukkers vi har i affären :)

      Radera