tisdag 18 november 2014

Göra egna chokladfigurer och annat chokladpyssel!

Idag har jag och dottern pysslat med choklad!!

Vi gjorde Tivoli-bananer som helt enkelt är frysta bananer på glasspinne med chokladöverdrag och massa strössel. Den frusna bananen blir som glass, riktigt gott! Det här var ju inte så juligt, men väldigt roligt och lätt att göra tillsammans och kombinationen banan och choklad är ju aldrig fel! Idén kommer från Svt´s Philofix och här är länken till hur man gör. Tänk bara på att om ni vill spara några till senare, sätt dem inte i kylen som vi gjorde, utan tillbaks med dem i frysen! (När bananen smälte blev det som en banangegga med chokladöverdrag...) Och tänk även på att vara förberedda med strösslet, för eftersom bananen är frusen så stelnar chokladen ganska snabbt och då fastnar inte mer strössel...



Av chokladen som blev över testade jag mina chokladformar från IKEA för första gången. De blev riktigt fina och inte var de svåra att få ur formen heller! Tummen upp för dem :) De heter Vinterkul och kostar endast 19kr för alla tre och finns här...




Man ska kunna göra marsipanfigurer också med samma formar, men det har jag inte testat än. Tänkte göra det vid ett senare tillfälle och doppa dem i choklad, kan nog bli både gott och snyggt!

2 kommentarer:

  1. Praktiskt och snyggt med så enkla chokladformar, ett plus är att dem är så billiga ifrån ikea.. hehe :)

    SvaraRadera