söndag 13 oktober 2013

Tycker du om fina julgranskulor?

Jag älskar julgranskulor o då främst i glas. Jag brukar köpa ett par om året o succesivt byta ut de plastkulor jag haft innan. Nu har jag bara plastkulor längt ner i granen eftersom vi har katt. Hon har aldrig varit på granen, men man vet aldrig ;) Jag nog inte plats med fler kulor, så jag har egentligen köpstopp på det. Men på hagarnashantverk.se har de så fina! Kolla in där om ni är lika förtjusta i kulor som jag! Jag vet att de brukar vara på Lisebergs julmarknad också, det var där jag såg dem första gången för typ fyra år sen...

Visst är de här fina!? Är lite sugen på någon/några av dem ;)


Som ni kanske ser är det rött och silver som gäller i vår gran. De här har jag köpt av dem tidigare, plus några till som inte finns just nu. Vet inte om det kommer ännu fler kulor närmare jul, tror det.

Jag har även fått en jättepraktisk väska att förvara julkulor i som också kommer härifrån, men det verkar inte som om de säljer den längre... (ni ser den längst ner till höger) Supersmart! Enda problemet är att inte riktigt alla kulorna får plats i alla fall, fast det är tre våningar  :)Annars har jag ibland köpt fina glaskulor på Åhléns, men de senaste åren tycker jag inte de haft något fint. Är det någon som vet vad de kommer att ha i år?

9 kommentarer:

 1. Jag älskar julkulor! Jag har gjort precis det du skriver om, och bytt ut alla plastkulor mot glas (förutom några enstaka som faktiskt är så välgjorda att de ser ut som glas), när jag flyttade sist skänkte jag en halv sopsäck(!) full med plastkulor till välgörenhet (hade 4 granar i min förra lägenhet...). Jag har mest köpt på Åhléns, men håller med om att de inte haft så mycket kul de senaste åren. Förra året hittade jag på ett nytt julgranstema; Steampunk, så då fick jag dekorera det mesta själv...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har också givit bort ett helt gäng :) Det var någon annan julbloggare som tipsade om att Åhléns har börjat lägga upp julsortimentet på hemsidan, måste kika där! :)

   Radera
 2. Glaskulor är så fina men är inte att tänka på med en katt som tidigare vält granar=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag får nog vara tacksam att vi inte har en katt som hoppar i granar! :)

   Radera
 3. Brukar alltid drömma mig bort vid deras bod på Liseberg, skulle vilja ha dom flesta av deras julkulor =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur!? När jag såg deras bod på Liseberg för första gången kunde jag inte bestämma mig vilka jag ville ha. Det var tur att vi var där en dag när det inte var så mycket folk, för jag stod säkert där i 20 min innan jag bestämt mig :)

   Radera
 4. Litet tips; Rusta har haft en liknande "kulväska" med fyra våningar och plats för 16 kulor på varje våning. Kanske har de den i år också?

  Vänliga hälsningar Camilla i Åtvidaberg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack! Då ska jag kolla där när jag ska dit nästa vecka :)

   Radera
 5. De var verkligen underbart vackra allihop.

  SvaraRadera